OM KENNELEN
 

Kennelnavnet Determin fikk jeg i 1975, og det har 3 forskjellige betydninger.

Determin = Det er min , på norsk

Determin = Besluttsomhet/ målbevissthet på engelsk

Determin = En forkortelse for determinisme som betyr årsaksbestemthet på latin

Kennelnavnet står derfor, for meg av målsetningene i boxeroppdrettet mitt.
Det ligger alltid en helhetsvurdering av avlsdyrene bak de kullene jeg har. Jeg forsøker å avle frem boxere med et best mulig gemytt, med trygge snille hunder som kan fungere sosialt både overfor mennesker og andre hunder uten og være agressive.
Best mulig helsestatus er også svært viktig.
Dessuten er boxeren en rasehund og det er derfor svært viktig å avle frem rasetypiske hunder etter den tyske standaren for rasen.

Hunden blir jo et produkt av arv og miljø som alle andre levende vesner. Som oppdretter står man overfor den vanskelige oppgaven å avle frem best mulig valper, gemyttmessig, helsemessig og standarmessig. Valpekjøperne står for den miljømessige siden av saken fra valpen er 8 uker og fremover.

Valpen og den voksne hunden trenger sunn og nærende mat (helst ikke tørrfôr, fôr hunden slik de gjorde før tørrfôrets tid, mer informasjon om fôring finner du her), mosjon og masse kjærlighet fra de nye eierene sine. Eierene må passe på å sosialisere valpen/unghunden overfor mennesker og andre godlynte valper og hunder, slik at valpen får positive erfaringer og blir trygg.